El departament de Benestar Social del Consell d’Eivissa i el GEN-GOB desenvoluparan un programa formatiu per a persones amb discapacitat

16/6/17 - Publicado por SAILPD


El departament de Benestar Social del Consell d’Eivissa i el GEN-GOB desenvoluparan un programa formatiu per a persones amb discapacitat

El Consell Insular d’Eivissa ha signat avui un acord de col·laboració amb el GEN-GOB per desenvolupar un Programa Formatiu Prelaboral per a persones amb discapacitat a la finca Can Toni d’en Jaume Negre, ubicada a Sant Llorenç. El conveni també inclou en aquesta finca les activitats del Centre Ocupacional de les persones usuàries de la Secció d’Atenció a persones amb discapacitat i transtorn mental sever, per la realització d’activitats formatives agrícoles i mediambientals. La signatura ha anat a càrrec de la consellera de Benestar Social, Sanitat i Igualtat, Lydia Jurado, i el president del GEN-GOB, Joan Carles Palerm.

Aquest acord és fruit dels contactes entre els tècnics del Consell i membres del GEN-GOB, després de constatar la bona sincronia tant respecte als objectius com a la filosofia de treball, així com la valoració positiva de la finca del GEN-GOB a Sant Llorenç com un espai amb gran potencial per donar continuïtat a la feina que desenvolupa el SAIL-PD (Servei d’Assessorament i Inserció Laboral de Personal amb Discapacitat).

Així, mitjançant aquest conveni, el Consell Insular proveirà als participants -que seran un total de 12- de totes les ferramentes, els equips de protecció individual (EPIs) i tot aquell material i equipament necessaris per desenvolupar el programa formatiu. Així mateix facilitarà el transport de les persones usuàries a la finca així com de l’assegurança. Per la seua banda, el GEN facilitarà l’accés a la finca i la utilització dels espais necessaris per desenvolupar les activitats i la impartició de tallers teòrics i de descans de l’activitat.

El grup de persones usuàries participants al programa formatiu estarà sempre supervisat per l’equip de monitors del Consell Insular, que vetllaran pel correcte desenvolupament de les activitats, assegurant-se que aquestes es realitzin segons les indicacions tècniques del personal del GEN respectant l’entorn de treball i amb les màximes mesures de seguretat i respecte al medi ambient.

Recordem que el SAIlL-PD i el Centre Ocupacional depenen del departament de Sanitat, benestar Social i Igualtat del Consell Insular d’Eivissa, i tenen com a objectiu és assessorar i acompanyar a les persones amb discapacitat en la preparació, recerca, adaptació i manteniment d’un lloc de feina a un entorn normalitzat de treball, així como la millora de la seua autonomia i qualitat de vida. Així, les actuacions dins la Formació Ocupacional Específica van encaminades a aconseguir que les persones amb discapacitat obtinguin una autonomia tal que els permeti el major grau d’independència possible, i una de les claus per assegurar l’èxit d’aquesta formació ocupacional específica és aconseguir una atenció el més individualitzada possible.